Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Catuta bolg

Ce înțelegem prin ingrediente naturale

Ce înțelegem prin ingrediente naturale

Cosmeticele noastre sunt create pornind de la nevoile de îngrijire a pielii, pentru ten și pentru trup deopotrivă și de la resursele na
Toate ingredientele pe care le folosim sunt alese cu grijă și au un rol activ în formulele noastre cosmetice.

Natura este așa de bună cu noi încât ne pune la dispoziție ingrediente cu beneficii multiple care să ne ajute în viața de zi cu zi, să ne protejeze și să ne facă să ne simțim mai bine cu noi. La rândul nostru, prețuim și respectăm natura și avem grijă să folosim resursele sale cu măsură și responsabilitate.

Te invităm să afli mai multe despre toate ingredientele pe care le folosim în produsele noastre. Procesul de manufacturare este unul la rece pentru a păstra tot ce este mai bun din natură nealterat și a ne bucura de plenitudinea ingredientelor naturale. Igredientele pe care le folosim provin din surse controlate și sunt atent selecționate și verificate de noi iar produsele rezultate sunt testate dermatologic.

Uleiurile vegetale din formulele cosmetice Naturotto

Bogate în vitamine și minerale, uleiurile vegetale cosmetice ajută la rezolvarea multor probleme ale pielii.
Ulei vegetal de caise, de zmeură, de măsline, cocos, jojoba, macadamia, camelie, toate sună foarte bine, nu-i așa? Fiecare ulei vegetal are propriile calități și noi le îndrăgim pe toate. Poți vedea lista completă a uleiurilor vegetale pe care le folosim aici.

De exemplu, folosim uleiul vegetal de zmeură pentru a manufactura uleiul de corp Naturotto, un produs îndrăgit de voi mai ales pe timp de vară. Uleiul de zmeură are proprietăți antiinflamatorii și este recunoscut pentru calmarea erupțiilor cutanate. Este o sursă de Omega 3 și Omega 6, de vitamina A și de vitamina E. Are un puternic efect antioxidant și previne îmbătrânirea pielii cauzată de expunerea la soare și frig.

În crema nutritivă pentru ten normal, printre altele, folosim ulei din semințe de struguri. Acesta este unul din ingredientele preferate pentru a trata pielea deteriorată fiind bogat în vitamina E, vitamina F, precum și în Zinc, Cupru și Seleniu. Mai mult, uleiul din semințe de struguri conține așa numitele procianitide, agenți anti-îmbătrânire de 50 ori mai puternici decât vitamina C.

Unturile vegetale din formulele cosmetice Naturotto

Unturile vegetale sun baza cremelor noastre. Sunt solide la temperatură ambientala și devin lichide la temperaturi mai ridicate. Unturile vegetale virgine, nerafinate sunt obținute prin diverse metode artizanale, în funcție de fructul din care sunt extrase și au ca, trăsătură comună, faptul ca sunt extrem de emoliente. Te invităm să te documentezi și în privința lor și să vezi lista celor pe care le folosim noi în formulele noastre aici.

Indiferent că este vorba despre untul de avocado, de cafea sau de macadamia, unturile vegetale au proprietăți excelente de hidratare și sunt foarte emoliente. De exemplu, în crema emolientă pentru zone uscate, folosim unt de cacao și unt de macadamia. Untul de cacao stimulează producția de colagen și este benefic pentru pielea deshidratată. Untul de macadamia are o textură ușoară, pătrunde repede în piele și este bogat în Omega 3 și Omega 6. Împreună sunt foarte eficiente în îngrijirea zonelor uscate și foarte uscate. Îți recomandăm să folosești crema emolientă cu încredere mai ales în sezonul rece.

Uleiurile esențiale din formulele cosmetice Naturotto

Uleiurile esențiale sunt substanțe lichide cu un aspect uleios extrase din diferitele părți ale plantei (flori, semințe, frunze, tulpini etc). Le folosim în cosmeticele noastre nu doar pentru aromele lor foarte plăcute, ci și pentru beneficiile pe care le aduc în îngrijirea pielii. Poți vedea lista completă a uleiurilor esențiale pe care le folosim aici.

Unele sunt exotice, altele tradiționale, toate sunt din natură. Folosim uleiuri esențiale de lemongrass, de mușețel, de piper, rozmarin, ylang ylang și, ân mod special, de trandafir (Rose Otto). Pe toate le folosim în cantități atent dozate pentru a obține maximul de efecte benefice pentru piele și arome discrete, plăcute pe toată durata zilei.

Alte ingrediente naturale pe care le folosim

Cosmeticele noastre sunt exclusiv naturale, preparate la rece și fără apă. Pe lângă categoriile mari de ingrediente prezentate mai sus, în funcție de natura cosmeticelor mai folosim și alte ingrediente, precum bicarbonatul de sodiu, ceara de albine, miere de tei, polen, pudră de alaun sau tinctură de propolis. Poți afla de ce le folosim consultând lista lor completă aici.

Te invităm să ne întrebi orice despre ingredientele folosite și despre rolul lor în cosmeticele noastre și să descoperi care dintre ingrediente sunt pentru tine. 

Posted on 2022-05-18 by Naturotto Cosmetice naturale, Fără apă, fără risipă 310
Next

Nu sunt produse

To be determined Transport
0,00 lei Total

Plateste